سایز نوک خودنویس

راهنمای-سایز-نوک-خودنویس

آشنایی انتخاب سایز نوک خودنویس برای نوشتن

اکثر خودنویس‌ های موجود در بازار دارای نوک M هستند. برای نوشتن بسیاری از افراد این سایز نوک خودنویس بسیار مناسب است، اما اگر به هر دلیلی نوشتن با این سایز نوک خودنویس برای شما مناسب نیست، می‌توانید با مطالعه این مقاله، سایز نوک خودنویس مورد علاقه خود را انتخاب نمایید.

در اینجا توضیح مختصری از انواع نوک خودنویس‌ها ارائه می‌کنیم (البته باید توجه داشته باشید که اکثر برندهای تولید خودنویس‌های معمولی و لوکس به تولید همه سایز نوک‌ مبادرت نمی‌کنند و بسته به نیاز و بازار مصرف مشتریان خودشان سایزهای نوک خودنویس‌شان را تولید می‌کنند!).

سایز-نوک-خودنویس

متداول ترین سایز نوک خودنویس

  • EF (خیلی باریک):
    سایز نوک خودنویس که عرض نوشتاری آن حدود ۰٫۴ میلی‌متر است و برای کسانی که به نوشتن بسیار باریک عادت دارند مناسب است.
  • F (باریک):
    سایز نوک خودنویس که عرض نوشتاری آن حدود ۰٫۶ میلی‌متر است. و برای کسانی که به نوشتن باریک عادت دارند مناسب است.
  • M (متوسط):
    سایز نوک خودنویس که عرض نوشتاری آن حدود ۰٫۸ میلی‌متر است. و برای کسانی که به نوشتن با قطر نوشتاری عادی عادت دارند مناسب است. نوشتن با این سایز خودنویس به مراتب راحت‌تر و مناسب‌تر از سایزهای دیگر است و عمده شرکت‌های تولید کننده خودنویس، خودنویس‌های معمولی و لوکس خود را با این قطر نوشتاری عرضه می‌کنند.
  • B (پهن):
    سایز نوک خودنویس که عرض نوشتاری آن حدود ۰٫۱۰ میلی متر است. و برای کسانی که به نوشتن با قطر نوشتاری پهن علاقمند هستند و یا برای کسانی که با خودنویس بسیار امضاء می‌کنند مناسب است.

سایز-نوک-خودنویس-2

سایز بندی خاص نوک نوک خودنویس

  • Italic:این مدل نوک خودنویس که دارای نوک تقریبا تخت است و برای نگارش‌های کالیوگرافی مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولا با عباراتی همچون IF, IM, IB, ۱٫۱mm, ۱٫۵mm نماش داده می‌شود. با این نوک خودنویس می‌توانید در طول نوشتن با نوشتاری ضخامت‌های مختلف داشته باشید (مانند خوشنویسی در فارسی).
  • BB یا ۲B یا EB (بسیار پهن): سایز نوک خودنویس که عرض نوشتاری آن حدود ۱٫۲ میلی متر است. و برای کسانی که به نوشتن با قطر نوشتاری بسیار پهن علاقه مند هستند و یا برای کسانی که با خودنویس بسیار امضاء می‌کنند مناسب است.
  • BBB  (خیلی خیلی پهن): ساخت این مدل نوک خودنویس معمولا خیلی نادر است و دارای قطر نوشتاری حدود ۱٫۴ میلی متر دارد و در حال حاضر بسیار غیر معمول است.
  • OM یا OB و غیره: این نوک خودنویس که اختلافشان با سایزهای دیگر خودنویس با نوک‌های معمولی در کلمه O آنهاست و این باعث شده تا نوک حودنویس دارای اریبی باشد که برای نویسندگانی که طول نوشتاری آنها زیاد بوده و امکان دارد چرخش نوک قلم آنها در جهت خلاف عقربه‌های ساعت باشد بخاطر همین زاویه نوشتاری آنها با زاویه غیر معمول اتفاق بیافتد مناسب است. این خصوصیات باعث شده که این مدل نوک خودنویس به غلط به عنوان «چپ دست» شناخته شود.
  • LH: این نوک خودنویس برای کسانی که چپ دست هستند مناسب است. سایز نوک خودنویس معادل سایز M است اما دارای مقداری شیب است که نوشتن را برای افراد چپ دست آسان می‌کند.

نوک خودنویس 4 سایز نوک خودنویس سایز نوک خودنویس (1)

البته نوک خودنویس با مدل‌های مختلف دیگر نیز وجود دارد که به دلیل رایج نبودن از معرفی آنها چشم‌پوشی کردیم ولیکن به ذکر یک نکته بسنده می‌کنیم که اگر برای اولین بار است که خودنویس را برای نگارش استفاده می‌کنید و به اصطلاح تازه کار هستید از خودنویس‌هایی با نوک A استفاده کنید، برخی از برندهای موجود در بازار محصولاتی با همین نوک را عرضه می‌کنند هر چند که شاید خیلی فراگیر هم نباشد.

به طور کلی، خودنویس های ساخته شده در ژاپن دارای نوک‌های باریک‌تر از خودنویس های آمریکایی هستند که به نوبه خود ظریف‌تر از خودنویس های اروپایی است. با این حال، بسیاری از نوک خودنویس‌ها در آلمان برای برندهای خودنویس‌‌های اروپایی و آمریکایی تولید می‌شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *