مشکل نوشتن با خودکار در فضا

استفاده از خودکار در فضا

بررسی مشکل نوشتن با خودکار در فضا

ناسا بیش از میلیون ها دلار تنها برای تولید خودکاری هزینه کرده است که بتواند در فضا بنویسد. این در حالی است که فضانوردان و کیهان نویسان در روسیه از مداد برای نوشتن در ایستگاه های فضایی استفاده می کنند. و اما مشکل نوشتن با خودکار در فضا چیست؟

و چرا ناسا بیش از میلیون ها دلار برای تهیه خودکارهایی که بتوانند خارج از جو و گرانش زمین کار کنند، صرف کرده است؟ مشکل نوشتن با خودکار در فضا نه توسط ناسا و نه توسط روسیه حل نشد،  بلکه توسط یک سرمایه گذار خصوصی با ایده ای خوب صورت گرفت. در این مقاله به بررسی اهمیت خودکار و نوشتن با آن در فضا می پردازیم.

جدالی برای نوشتن با خودکار در فضا

دانشمندان ناسا در مسابقات فضایی در دهه ۱۹۶۰، متوجه شدند که خودکارها در فضا بدون کاربرد هستند. آن ها بایستی روش دیگری را برای برای نوشتن فضانوردان در فضا پیشنهاد می دادند. بنابراین آنها سال ها و میلیون ها دلار را صرف ساختن یک خودکار کردند که بتواند ردی از جوهر را بدون در نظر گرفتن گرانش روی کاغذ بگذارد. اما هماتایان روسی آنها به راحتی مدادهایی را در اختیار فضانوردان خود قرار دادند که گرانش بر روی آنها تاثیری نداشت.

استفاده از خودکار در فضا

استفاده از مدادهای گران قیمت در فضا

در ابتدا، به گفته مورخان در ناسا، فضانواردان ناسا نز مانند کیهان نوردان روسی از مداد استفاده می کردند. در حقیقت ناسا در سال ۱۹۶۵، حدود ۳۴ مداد مکانیکی در شرکت بزرگ houstons Tycam Engineering Construction سفارش داد. آنها برای هر مداد رقمی بین ۱۲۸ دلار تا ۴ هزار دلار پرداخت کرده اند. هنگامی که این قیمت ها برای تنها یک مداد عمومی شد، یک طغیان در میان مردم اتفاق افتاد و ناسا تلاش کرد تا بتواند ابزار نوشتاری ارزان تری را برای استفاده فضا نوردان پیدا کند.

مشکل نوشتن با خودکار در فضا همچنان ادامه داشت و مدادهای قابل استفاده نیز بسیار گران قیمت بوده اند پس نمی توانست بهترین انتخاب باشد. مدادهای ارزان تر در فضا از هم پاشیده می شدند و می توانستند به فضانورد و تجهیزات اسیب برسانند. همچنین مدادها قابل اشتعال بودند این در حالی بود که ناسا به هر قیمتی باید از اشتعال جلوگیری میکرد.

ایده ساده برای حل مشکلات نوشتن با خودکار در فضا

طبق گزارش ها، پاول سی فیشر و شرکت او (فیشر قلم )، یک میلیون دلار برای چیزی که امروز آن را به عنوان خودکار فضایی می شناسیم سرمایه گذاری کرده است. ناسا برای ایجاد این خودکارها از سرمایه خود استفاده نکرد. در سال ۱۹۶۵ فیشر توانست پتنت این خودکار را به نام خود ثبت کند. خودکاری که می توانست به صورت وارونه و بدون در نظر گرفتن گرایش بر روی کاغذ بنویسد. این خودکارها می توانست در هر شرایطی:

  • یخ زدگی ( سرمای منهای ۵۰ درجه فارنهایت )
  • گرمای شدید ( بیش از ۴۰۰ درجه فارنهایت )

بنویسد. از جذابیت های این خودکار ها توانایی نوشتن آنها در زیر آب و یا انواع مایعات دیگر بود. جالب است که بدانید، رنگ جوهر این خودکارها در شرایط مختلف متتغییر بود. در صورت گرمای شدید رنگ آن به رنگ سبز تغییر رنگ می داد.

شیفر در همان سال قلم فضایی AG-7 ضد گرایش خود را به ناسا ارائه داد. ناسا به دلیل نقص و مشکلاتی که در خودکارهای قبلی مورد آزمایش قرار داده بود، در امتحان این خودکار مردد بود. اما پس از آزمایش های دقیق این خودکار، آژانس تصمیم گرفت از آن در پروزاهای فضایی که از سال ۱۹۶۷، شروع شد، استفاده کند. تا به اینجا کمی از مشکلات نوشتن با خودکار در فضا توسط شرکت فیشر حل شد.

از خودکار در فضا 2 مشکل نوشتن با خودکار در فضا

تکنولوژی استفاده شده برای خودکارهای فضای

برخلاف بیشتر خودکارهای توپی که از تکنولوزی توپ و گرانش در سر خود برای انتشار جوهر بر روی کاغذ استفاده می کنند، خودکارهای فیشر برای نوشتن نیازمند جاذبه نبودند. کارتریج یا نیتروژن به فضا ۳۵ پوند در ینچ مربع به جوهر فشار وارد می کردند. این فشار جوهر را به سمت تو کاربید تنگستن در نوک قلم سوق می داد و باعث انتشار جوهر بر روی کاغذ می شد.

جوهر این خودکار ها نیز با جوهر خودکارهای دیگر متفاوت بود. شیفر از جوهر های جامدی استفاده کرد که تا زمانی که توپ در سر خودکار حرکت نکرده باشد، به صورت جامد می مانند. با حرکت توپ این جوهر ها به حالت سیال در می آمدند. نیتروژن تحت فشار همچنین از مخلوط شدن هوا با جوهر جلوگیری می کرد. شیفر با این ایده از تبخیر یا اکسیده شدن جوهر جامد جلوگیری می کردند.

تداوم بهبود خودکارهای فضایی

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس از فوریه سال ۱۹۶۸، ناسا دستور داد ۴۰۰ عدد از خودکارهای توپی شیفر را برای برنامه آپولو آماده کنند. یک سال بعد، روسیه سفارش ۱۰۰ خودکار را به این شرکت داد. AP بعد از آن خاطر نشان کرد که ناسا و آژانس فضایی روسیه ۴۰ درصد تخفیف برای قلم های خود پرداخت کرده اند و آنها را با قیمت مناسب ۲٫۳۹ دلار خریداری کرده اند.

مشکل نوشتن با خودکار در فضا در اینجا خاتمه نیافت. این خودکار ها برای نوشتن در ریزگردها طراحی نشده بوداند و این مسئله ای بود که تا برنامه آپولو اجرا نشد، متوجه آن نشدند. طبق اعلام خود شیفر فضا نوردان از این خودکارهای برای تعمیر سویچ های شکسته استفاده کردند تا بتوانند بازگشت خود به زمین را امکان پذیر کنند. در تمامی مدت عملیات های مختلف توسط فضانوردان، خودکارهای شیفر در حال به روزرسانی و تطابق با نیازهای جدید فضانوردان بوده است.

از اواخر ده ۱۹۶۰ فضانوردان امریکایی و روسی از خودکار های شیفر استفاده کرده اند در واقعا شیفر ایجاد کننده نام خودکارهای فضایی است. شیفر خودکار جدیدی را برای معموریت شاتل طراحی کرد که تا به امروز همچنان در ایستگاه های فضایی ناسا و روسیه مورد استفاده قرار می گیرد.

خودکارهای فضایی برای همه

البته شما لازم نیست که به فضا بروید تا بتوانید یکی از این خودکارها را در دست بگیرید. شرکت شیفر این خودکارها را در اختیار مردم عادی نیز قرار می دهد. به عبارتی شما می توانید این خودکارها را با قیمتی کمی گران تر نسبت به آژانس های فضایی خریداری کنید. قیمت هر کدام از این خودکارها رقمی بین ۵۰ دلار است.

کلیدواژه : نوشتن در فضا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *