جشن میانه بهار و روز شیراز

روز شیراز

تاریخ پیدایش جشن میانه بهار و روز شیراز

اگر در فرهنگ و تمدن اقوام و ملل مختلف نگاهی گذرا بیفکنیم، جشن ها و مناسبت های بسیاری خواهیم یافت که هر کدام بنا بر پایه و اساسی شکل گرفته و گرامی داشته می شوند. از جمله در کشور ما ایران که از تمدن بزرگ و دیرینه ای برخوردار است و پر است از جشن ها و مناسب های باستانی مانند جشن میانه بهار و روز شیراز که هر کدام به جهتی شکل گرفته و گرامی داشته می شدند.

جشن بهاربد یا جشن میانه بهار نیز یکی از همین جشن های باستانی ما ایرانی هاست که پیدایش آن در زمان زرتشت پیامبر بوده است. همچنین روز شیراز که مصادف با روز جشن میانه بهار شده، روز شهری به قدمت تاریخ است. شهر عشاق و دلدادگان شعر و ادب و شهر داشته های فرهنگ و هنر که در ماه اردیبهشت عطر بهار نارنج آن در کوچه باغ هایش می پراکند و بسان بهشتی بر روی زمین، فضای شهر را عطرآگین می کند.

از اینرو یکی از جشن های باستانی ما ایرانی ها که هر ساله در روز ۱۵ اردیبهشت در میانه فصل بهار برگزار می شده با  تعیین روز شیراز در۱۵ اردیبهشت، تاریخ همزمانی یافته اند. که امروز از جشن بهاربد جز برپایی مراسم های نمادین درحوض سعدی شیراز، مراسم و یادبود دیگری برگزار نمی شود و فراموش شده است اما روز شیراز هرساله گرامی داشته می شود.

جشن میانه بهار و روز شیرازپیشینه تاریخی جشن میانه بهار

طبق روایات مختلف کهن گفته می شود که در این روز موکل خدا، وهومن بر زرتشت پیامبر ظاهر می شود و او را به انجمن همپرسگی امشاسپندان که درکرانه رود دائیتی قرار داشته می برد تا اهورا مزدا، آفریننده جهان رسالت خود را بر او که دین آوری هست ابلاغ نماید و… ازاینرو مردم کهن این روز را که مصادف با شروع کشت و کار و زراعت هم بوده جشن می گرفتند.

روز شیراز، شهر فرهنگ و ادب

نه هر شهری چنان شیراز باشد          که باغش پر ز سرو ناز باشد

بهارش گل نشان و لاله پرور            هوای آن دل انگیز و معطر

شیراز از آن روی که از طرفی مهد شعر و هنر است و شاعران و سخنوران نامی این سرزمین چون سعدی و حافظ از آن برخواسته اند و از طرف دیگر مهد فرهنگ و تمدن باستانی باشکوه پارسیان است، جایگاه شایسته و ممتازی یافته که آن را تبدیل به نماینده ای تمام قد از فرهنگ و تمدن کشورمان می سازد.

به قول محقق نامدار آمریکایی « جاکسون » در کتاب « ایران در گذشته و حال » که درباره شیراز می گوید: زادگاه شاعران است و باغ ها و گلگشت ها و بستانهایش از شرابش نیز معروفترند »

با اینحال شیراز به اعتبار مفاخر ادبی و تاریخی خود تبدیل به شهری شورانگیز و مهم برای عاشقان و شیفتگان به فرهنگ و ادب میهن عزیزمان ایران گشته است که البته جایگاه رفیع آن بر هیچکس پوشیده نیست. از اینرو پس از تصویب روزی به نام شیراز در شورای شهر شیراز و سپس پیشنهاد آن برای ثبت در تاریخ رسمی کشور که به تایید و تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسید، روز شیراز که در ماه اردیبهشت زیبایی شگفت انگیزی نیز به واسطه بوستان ها و گلگشت های خود می یابد در روز ۱۵ اردیبهشت که روز جشن میانه بهار نیز هست تعیین شد. هرساله در این روز برنامه های ویژه ای در شیراز برگزار می گردد.

هدیه به مناسبت جشن میانه بهار و روز شیراز

از آنجائیکه ما ایرانی ها به واسطه قلب مهربانمان علاقه داریم تا برای هر مناسبت یا بهانه و دلیلی به دوستان و نزدیکان یا آشنایان خود هدیه بدهیم، چه روزی بهتر از روز شیراز که با جشن کهن باستانی ما در یک روز واقع شده و از همه مهمتر چه فصلی بهتر از بهار و آن هم اردیبهشت که می تواند تاثیر هدیه ما رو چند برابر کند. همچنین هدیه در این روز می تواند به نوعی دلبستگی به قرهنگ و ادب یا تاریخ کهن سرزمینمان ایران را به رخ بکشد.

بر این اساس در مجموعه ایران پنز مجموعه ای از انواع هدیه خاص، انواع تابلو نوشته های زانکو با اشعار زیبایی از حافظ و سعدی و…، انواع کتاب نفیس از شاعران بزرگی چون حافظ و سعدی و…، انواع قلم و خودکار از جمله قلم و خودکارهای فرهنگی یوروپن چون قلم یوروپن کوروش، قلم یوروپن حافظ، قلم مولانا و… و بسیاری هدایای نفیس و ارزنده دیگر، متناسب با سلیقه های متفاوت و با قیمت هایی مناسب عرضه شده است.

کلیدواژه : روز شیراز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *