کاربرد و معرفی انواع خودکار و خودنویس
انواع قلم ها مهمترین وسیله ی انتقال پیام در بین جوامع بشری می باشد. اگرچه در دنیای امروز استفاده از پیام های الکترونیکی بسیار رواج پیدا کرده است اما هنوز قلم های نوشتاری کاربرد خاص خود را دارند. مردمان گذشته از قلم ها برای تاریخ نگاری و ارتباطات استفاده می کردند. مکاتبات اداری را بدون استفاده از قلم ها در گذشته نمی توان تصور نمود. امروزه در ادارات و سازمان ها همچنان از خودکار ها و قلم ها استفاده می شود.
خودنویس های مورد استفاده مدیران، خود مصداقی بر این ادعا می باشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع خودکار و خودنویس بپردازیم و هرکدام را به طور خلاصه برای شما توضیح دهیم.
انواع قلم ها به شرح زیر می باشند :
- قلم های ساچمه ای
- قلم های جوهری – خودنویس
معرفی قلم های خودنویس
خودنویس ها را با دو نام می شناسند. قلم هایی که نوک آنها شکاف دارد و یا قلم هایی که مخزن مرکب با خود همراه دارند. خودنویس ها عموما از مخزن های متفاوتی تشکیل شده اند. مخزن ها یا همان فشنگ های مرکب در خودنویس ها از جنس پلاستیک فشرده می باشد که قابل تعویض است و یا از محفظه های دائمی فلزی ساخته شده است که کیسه ای لاستیکی در آن تعبیه شده است.
امروزه از فشنگ های قابل تعویض بیشتر استفاده می کنند. زیرا کاربری این قلم ها راحت تر می باشد و تعویض جوهر در آنها از سهولت مناسبی برخوردار است. فرایند انتقال جوهر از مخزن به کاغذ بسیار ساده است. در بالای قلم محفظه ای وجود دارد که هوا را به داخل خودنویس منتقل می کند. هوای وارده فشاری بر جوهر وارد می کند و جوهر را به نوک قلم منتقل می نماید. دلیل شکاف در نوک خودنویس ها برای تعادل در میزان انتقال جوهر است.
در واقع هدف از این کار انتقال مناسب جوهر بر روی کاغذ می باشد. شکاف بر روی نوک قلم باعث می شود جوهر به یکباره بر روی کاغذ وارد نشود و متن را از زیبایی نوشتاری محروم نسازد. مرکب جمع شده در نوک قلم وظیفه ی انتقال جوهر را برعهده دارد و بعد از اتمام، دوباره فرایند انتقال هوا به داخل محفظه انجام می گیرد. نکته ای که در هنگام استفاده از خودنویس ها باید به آن توجه کرد قرار دادن کلاهک خودنویس ها بعد از اتمام کار می باشد. ان عمل سبب می شود جوهر باقی مانده در نوک قلم تبخیر نگردد و نوک شکاف دار قلم آسیب نبیند.
معرفی خودکار ساچمه ای
عام ترین قلم مورد استفاده توسط انسانها در دنیای امروزی، خودکار می باشد. این قلم ساچمه ای امروزه جای خودنویس ها را تا حد زیاد گرفته است. روش انتقال جوهر و استفاده از این قلم های ساچمه ای بطور شگفت آوری آسان است. در واقع همانطور که از نام این قلم ها پیداست از ساچمه ای ریز در سر قلم استفاده شده است. نیمی از ساچمه در بیرون قلم و نیم دیگر در فضای داخل خودکار قرار دارد.
ساچمه در محیط جوهری حرکت می کند و جوهر به آن منتقل می شود سپس با چرخش ساچمه و انتقال آن به بیرون از قلم می توان جوهر را به کاغذ منتقل نمود. درست مانند یک گوی که ابتدا در جوهر قرار دارد و به محض حرکت، جوهر را به کاغذ منتقل می کند. فشار هوا در خودکار باعث می شود که جوهر همواره به سمت پایین حرکت کند. مرکب خودکار بسیار غلیظ می باشد و نسبت به خودنویس ها از قوام بالایی برخوردار است.