نگهداری از خودنویس
خودنویس ها را می توان از جمله اقلامی دانست که محبوب کلکسیون دارها می باشند. این ابزار یک شی گرانبها برای کلکسیون دارها تلقی می شود. افراد مشهوری در دنیا وجود دارند که اقدام به نگهداری انواع مختلف خودنویس های گرانبها می نمایند. در این مقاله قصد داریم به توضیحاتی در این باب بپردازیم و برای شما نکات مهم در ارتباط با راهنمای نگهداری از خودنویس و قلم های کلکسیونی ارائه کنیم.
خودنویس بهترین ابزار نگارشی
اگر اهل نوشتن باشید حتما می دانید که هیچ حسی زیباتر از نگارش با خودنویس ها نیست. تقریبا غیر ممکن است فردی که با خودنویس اقدام به نوشتن متن می کند حاضر شود ادامه نگارش خود را با ابزاری دیگر مانند خودکار یا مداد انجام دهد. خودنویس ها دو ویژگی بسیار مهم را در هنگام نگارش به نویسنده منتقل می کنند.
این دو ویژگی به شرح زیر می باشد:
- تمرکز
- آرامش
این دو جزء از مهمترین نکات در هنگام نگارش متن می باشد و اگر نویسنده ای از این دو خصلت برخوردار نباشد هرگز نمی تواند تمام مفهوم مورد نظر خود را بر روی کاغذ منتقل کند.
نکات مهم قلم های کلکسیونی
در هنگام انتخاب یک قلم کلکسیونی حتما باید به دو نکته ی مهم توجه نمایید. سایز و قدمت. این دو جزء را می توان از مهمترین نکات در هنگام خرید خودنویس تلقی نمود. قدمت به سایز همواره ارجحیت دارد. اگر خودنویس با قدمت طولانی را خریداری نمایید برد کرده اید. در صورتی که قدمت برای شما اهمیتی ندارد باید به موضوع سایز رجوع نمایید. خودنویس های بزرگ تر نسبت به خودنویس های کوچکتر گران تر می باشند.
دلیل این افزایش قیمت ناشی از هنر بیشتر بکار رفته در قلم بوده و همینطور کاربری راحت تر نسبت به قلم کوچک تر. نکته ی بعدی در هنگام خرید خودنویس های زینتی نوک آنها می باشد. باید بدانید که تمامی زیبایی و حس نوشتن با خودنویس ها وابسته به نوک قلم است. این نوک قلم می باشد که حس غلطیدن جوهر بر روی کاغذ را به نویسنده منتقل می کند.
جعبه قلم ها
اگر روزی قلمی پیدا نمودید که قدمت بالایی دارد اما از قلمدان و جعبه برخوردار نیست باید در خرید آن کمی شک نمایید. این بدان معنی نیست که خریدن خودنویس، بدون جعبه توجیه پذیر نیست بلکه اگر جعبه های بی نظیر آنها همراه قلم ها باشند سبب افزایش کیفیت و ارزش خودنویس ها می گردند. این قلمدان ها خود به تنهایی یک شی زیبا و هنری تلقی می شوند و در کنار خودنویس های گرانبها می توانند یک هارمونی زیبا را بوجود بیاورند.
خدمات پس از فروش
اگر خودنویسی به جهت نگهداری خریداری می کنید باید بدانید که هر برندی خدمات پس از فروش ندارند و اگر زمانی خودنویس شما دچار مشکل شود دیگر نمی توانید آن را به کارخانه سازنده ارجاع دهید. برای رفع این مشکل باید به مغازه های قدیمی شهر بروید و بدنبال قطعات قدیمی خودنویس خود باشید. البته خرید خودنویس های گرانبهای جدید این مشکل را نداشته و شما می توانید با اطمینان از آنها در کلکسیون خود استفاده کنید.
شرایط محیطی را لحاظ نمایید
در هنگام نگهداری قلم های مختلف در کلکیسیون خود حتما باید به شرایط محیطی دقت ویژه ای نمایید. هر قلم دارای بدنه ی متفاوتی می باشد که هرکدام نیازمند حفاظت خاص است. بطور مثال قلم هایی که از جنس برنج می باشند با قلم هایی که از جنس فولاد تهیه شده اند بسیار متفاوت بوده و شرایط حفاظت از هرکدام مختلف می باشد. درنتیجه برای اینکه قلم های نفیس شما دچار مشکل نشود بهتر است هر کدام در یک جعبه ی شیشه متفاوت نگهداری کنید و بحث دما و رطوبت رابرای هرکدام بطور جداگانه ای لحاظ نمایید.
چه نوع جوهری برای خودنویس خود بخریم؟
- بهترین جوهر برای خودنویس شما جوهری است که کارخانه تولید کننده قلم شما، تولید نموده است. چرا که هر برند قلم سازگارترین جوهر با خودنویس های خود را تولید می نماید.
- حتما جوهر هایی با برندهای معتبر تهیه نمایید و جدا از خرید جوهرهای متفرقه خودداری نمایید.
- اگر به ندرت از خودنویس استفاده می کنید باید به سراغ جوهرهای رقیق تر ( با غلظت کمتر ) بروید چراکه دیرتر خشک می شوند و کمتر در قلم رسوب می کنند. ولی معمولا این جوهرها رنگ های بورتری دارند مثلا رنگ مشکی آن ها شاید به خاکستری پررنگ متمایل باشد.
- اگر مداوم از خودنویس استفاده می کنید جوهرهای غلیظ را به شما توصیه می کنیم چرا که پررنگ هستند ولی باید حتما درب خودنویس را در زمان عدم استفاده بسته نگه دارید.
- اگر قصد ترکیب چند رنگ جوهر و تولید رنگ جوهر اختصاصی خود را دارید حتما جوهر ها را از یک برند تهیه کنید و نسبت ترکیب آن ها را به خاطر بسپارید که دفعات بعدی هم همان رنگ را بسازید
- دقت نمایید که جوهر را قبل از استفاده تکان دهید .
چگونه باید با خودنویس بنویسیم؟
- خودنویس باید به صورت زاویه دار و بدون هیچ فشـاری و آزادانـه روی سطح کاغذ حرکت کنـد.
- اشکال در خودنویس معمولاً زمانی پیش می آید که همان فشاری که با خودکار می نویسیم، با خودنویس بنویسیم. معمولاً در هنگام نوشتن با خودکـار، مـداد یا حتـی روان نویس وقتـی می خواهیم ضخیمتر بنویسیم، فشار بیشتری به نوک می آوریم. حال آنکه نوک خودنویس تحمل فشار زیاد را ندارد و ممکن است نوک خودنویس که تیغه ای فلزی نازک است در اثر فشار خمیده شود و جریان جوهر قطع گردد. در این صورت خودنویس دیگر نمی نویسد و نیاز به تعمیر دارد.
در تولید خودنویس معمولا وزن قلم را متناسب با مقاومت نوک خودنویس در نظر می گیرند به گونه ای که بدون نیاز به فشار دست و صرفاً بر اثر فشار حاصل از وزن قلم بتوان به راحتی نوشت. بنابر این بدون هیچگونه فشاری، خودنویس را آزادانه روی سطح کاغذ حرکت بدهید و اجازه دهید خودنویس صرفا با اتکا به وزن قلم بنویسد.
- خودنویس وسیله ای شخصی است چرا که نوک خودنویس در صورت استفاده ی مداوم و طولانی مدت کمی ساییده می شود و این سایش مطابق زاویه دست نویسنده است . طبیعی است که زاویه دست افراد متفاوت بوده و خودنویس که با زاویه دست شما ساییده شده و عالی می نویسد لزوماً در دست افراد دیگر به خوبی ننویسد.
- نوک خودنویس بسیار آسیب پذیر است و جوهر خودنویس نیز در صورت عدم استفاده برای مدت طولانی خشک می شود لذا توصیه می شود حتما تلاش کنید زمانی که مشغول نوشتن با خودنویس نیستید حتماً درب آن را ببندید وجود گیره قلم روی درب خودنویس علاوه بر امکـان نصب قلم روی جیب، نقش تکیـه گاهی را دارد که در صورت قرار دادن قلم روی میـز مانع غلتیـدن و افتـادن آن شود.
- بدلیل روان بودن و رقیق بودن جوهر خودنویس، توصیه می شود ترجیحاً از کاغذ های با کیفیت، ضخیم و بدون بافت استفاده شود تا از پخش شدن جوهر روی کاغذ جلوگیری می شود.
- همواره تلاش نمایید خودنویس روی کاغذ در حال حرکت باشد چرا که سکون و تماس زیاد نوک خودنویس با کاغذ با عث پخش شدن جوهر در کاغذ می شود.
خرید آنلاین خودنویس
شما می توانید خرید خودنویس را به صورت آنلاین و غیر حضوری در کمترین زمان ممکن از طریق سایت ایران پنز انجام دهید.